PRINCE2 NL‎ > ‎

Implementeren

PRINCE2 implementeren

In toenemende mate worden organisaties zich bewust dat er meer nodig is om de projectprestaties te verbeteren dan alleen het trainen van medewerkers en projectmanagers. In onze dienstverlening vertaalt dit zich naar het leveren van de volgende diensten:

  1. Handboek projectmanagement: het begeleiden van een kernteam(pje) bij het beschrijven van de gewenste werkwijze naar aanleiding van de training. Daarbij worden de processen in kaart gebracht, de verantwoordelijkheden in de organisatie, te gebruiken formulieren en ondersteunende tools. Deze begeleiding kost over het algemeen tussen de 2 en 5 dagen.
  2. Training management en stuurgroep: het trainen van management en stuurgroepleden of het organiseren van workshops om hun rol te verhelderen. Dit wordt meestal overgeslagen maar is een cruciale stap in het verbeteren van projectprestaties. Aan het eind van de workshop weten deelnemers precies wat hun rol is en hoe ze een maximale prestatie kunnen realiseren in samenwerking met de projectmanager. Deze workshop kost een dag.
  3. Begeleiding start-up en initiatie projecten: begeleiding bij de opstart en initiatie van projecten ter ondersteuning van de projectmanager. Daarbij wordt de Business Case objectief beschreven, de organisatie, het project management team, de producten, het projectplan inclusief fasering, een risicooanalyse, de projectarchieven en tenslotte de rapportages. Hiermee wordt een stevig fundament gelegd waarmee de kans op een succesvol project enorm wordt versterkt.
  4. Coaching projectmanagers en stuurgroepleden: het coachen van individuele projectmanagers en stuurgroepleden bij hun rol in projecten. 
    Implementeren PMO/PSO: het implementeren van Project Support Offices / Project Management Offices inclusief supporting tools zoals de Principal Toolbox, Project Place, Mindjet.
  5. Detacheren van professionals: het leveren van Project Support Officers, Project Assurance of projectmanagers voor projecten die belangrijk zijn en waarvoor geen taakvolwassen medewerkers beschikbaar zijn in de organisatie. Global Project Performance heeft een eigen aanpak om zeker te stellen dat de competenties van professional naadloos aansluiten op de behoefte van uw organisatie. U kunt van ons een uitstekende begeleiding en kwaliteitsborging verwachten.
  6. Assessments en POP's: het uitvoeren van assessments voor mensen die in projecten werken en de vertaling van deze assessments naar leerdoelen en eventueel te volgen opleidingen ter ondersteuning van het lijnmanagement of P&O. Regelmatig worden we ingezet voor het leveren van input aan Persoonlijke Ontwikkeling Plannen voor professionals. 
PRINCE2® is a registered trade mark of the Cabinet Office
Comments