PRINCE2 NL‎ > ‎

Foundation NL

Foundation Vernieuwd!

Al in twee maanden je certificaat op zak!

De methodiek van PRINCE2® Foundation kun je toepassen op alle soorten projecten, in vrijwel alle beroepssituaties. Met de cursus PRINCE2® Foundation leer je een project beheersen en gecontroleerd te doorlopen: van de voorbereiding tot de afsluiting. PRINCE2® is in vele particuliere organisaties en overheidsorganisaties ingeburgerd, maar vooral op het gebied van ICT zijn de tools en technieken populair. Wie projectmatig gaat werken, mag deze module dus niet missen!

De LOI is PRINCE2® affiliate van Key Result, een geaccrediteerde PRINCE2®-trainingsorganisatie (ATO). En daar profiteer jij van! Zo krijg je begeleiding via de digitale kennistrainer van Key Result en beantwoorden ervaren trainers al je vragen. De kennistrainer geeft aan wanneer je examen kunt doen. Zo ga je niet alleen zelfverzekerd je examen tegemoet, je krijgt zelfs examengarantie. Haal je het niet, dan mag je gratis opnieuw examen doen!

Volg je de opleiding bij de LOI, dan volg je de opleiding volgens de nieuwste versie van de methode: PRINCE2:2009. PRINCE2® is aangepast in overleg met de gebruikers, waardoor de methode minder bureaucratisch is en nog beter toe te passen is in de praktijk!

PRINCE2® is a Registered Trade Mark of the Office of Government Commerce in the United Kingdom and other countries. The Swirl logo™ is a Trade Mark of the Office of Government Commerce.

Daarom kies je voor deze opleiding

  • In twee maanden je certificaat
  • Gebaseerd op eindtermen 2009
  • Begeleiding via de digitale kennistrainer van Key Result
  • Inclusief examengarantie

Voor wie is de cursus PRINCE2® Foundation bestemd

Uiteraard is de cursus PRINCE2® Foundation voor iedereen die met PRINCE2® (gaat) werken en het PRINCE2® Foundation-certificaat wil halen. Maar eigenlijk is de opleiding een aanrader voor iedereen die in een organisatie te maken krijgt met projectmatig werken, waarbij de nadruk ligt op het toepassen van projectmanagementtools en -technieken.

Je einddoel

Na je opleiding heb je het PRINCE2® Foundationcertificaat in je bezit. Daarmee laat je zien dat je voor toepassing van deze populaire projectmanagementmethode, die vooral in de ICT is ingeburgerd, alle kennis in huis hebt.

  • Je kent de basisprincipes van de PRINCE2®-methodiek
  • Je bent in staat de basiselementen in je eigen werkomgeving toe te passen
  • Je kunt een project conform PRINCE2® sturen en bewaken
  • Je kunt effectief deelnemen aan projecten die volgens PRINCE2® worden uitgevoerd
  • Je weet hoe je de kwaliteit van het projectresultaat kunt borgen
  • Je bent in staat risico’s tijdig te signaleren en adequaat te managen.

Inhoud van de cursus PRINCE2® Foundation

Om een project succesvol te managen, is een gestructureerde projectmanagementmethode nodig. PRINCE2® is een van de bekendste projectmanagementmethodes. De methode is gebaseerd op de ervaring van talloze professionele projectmanagers, zodat jij het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden.

De PRINCE2®-methodiek bestaat uit zeven processen, die zorgen voor een gecontroleerde start, uitvoering en afronding van ieder project. Als je alle processen gebruikt bij de uitvoering van je volgende project, heb je de meeste kans op succes. En: de processen zijn bij ieder project te gebruiken, hoe groot of klein het ook is. Bovendien is de methode internationaal bekend!

De methode bestaat verder uit zeven heldere thema’s, die je helpen om de methodiek toe te passen in de praktijk. Dit zijn: 
1. Business case
2. Organisatie
3. Kwaliteit
4. Plannen
5. Risico’s
6. Voortgang
7. Wijziging
Uiteraard worden deze thema’s uitgebreid behandeld in het lesmateriaal.

Dit krijg je thuis

Je ontvangt de geaccrediteerde PRINCE2® Foundation Distance learning-cursus van Key Result, bestaande uit een helder geschreven leerboek. Daarnaast heb je via LOI Campus toegang tot werksjablonen in Word-formaat. Je krijgt begeleiding via de digitale kennistrainer van Key Result. Voor de kennistrainer ontvang je een toegangscode. Als je alle opdrachten hebt gemaakt, geeft de kennistrainer aan wanneer je examen kunt doen. Zo ga je niet alleen zelfverzekerd je examen tegemoet, je krijgt zelfs examengarantie. Haal je het examen niet, dan mag je via Key Result gratis opnieuw examen doen! De enige voorwaarde is dat je alle opdrachten hebt gedaan conform leerboek.

Dit heb je nodig

Om de module met goed gevolg te doorlopen, dien je te beschikken over een computer met internetaansluiting.

Examen

Het lesmateriaal bereidt je perfect voor op het nieuwste examen van APMG, dat, net als voorheen, bestaat uit meerkeuzevragen. Je schrijft je in bij Key Result in Almere. Groot voordeel: je kunt bij hen een datum afspreken die jou het beste uitkomt!

Examengarantie

Key Result is overtuigd van haar trainingsaanpak en biedt je daarom examengarantie: indien je ondanks al je inspanning niet voor het PRINCE2® Foundation slaagt, dan is het doen van herexamen bij Key Result kosteloos, totdat je wel bent geslaagd.


PRINCE2® is a registered trade mark of the Cabinet Office
Comments